Tennisles Bergen, Alkmaar, Egmond, Schoorl, Heerhugowaard e.o.

DSC_8259 Tenniscoach Patrick Baijards heeft jaren lang ervaring met het geven van tennislessen voor jong en oud, recreatief en prestatief. Hij geeft inmiddels 10 jaar tennisles en is opgeleid door succesvol tenniscoach Felix Kaplan, die diverse nationale kampioenen opleidde en zijn eigen tennismethode ontwikkelde. De lessen worden verzorgd op Sportpark Wimmenum in Egmond aan de Hoef en eventueel in Alkmaar bij de Hout. Een tennisles kost €45 per 60 minuten, gedeeld door het aantal deelnemers.

Voor een privé les van 30 minuten betaald u €22,50.

a3

Kom TennisZ-en op Sportpark Wimmenum

Paspoort

Egmond aan de Hoef – Wist jij dat je met een bijna ideale slagbeweging je jouw lichaam gezond kunt houden en gelukkig kunt blijven? Je wordt er zelfs Zen van. Bijkomend voordeel is dat jij jouw potentieel in tennis kunt gaan ervaren. Ontdek hoe gemakkelijk tennis is en hoe iedereen, ook jij, het tennisspel onder de knie kan krijgen.

Je kunt in de maand juni op zaterdag tussen 9 en 12 uur middels een priveles van 30 minuten gratis**kennismaken met TennisZ. Je doet dat door minitieus je slagbeweging te herhalen en door je lichaam altijd op één en dezelfde manier achter de bal te plaatsen en vervolgens stil te staan bij het slaan. De bal over het net krijgen is niet je grootste doel. Als je de slagbeweging perfect herhaalt, gaat de bal automatisch over het net. Het herhalen van de slagbeweging is dus je ultieme doel. Die herhaling zorgt ervoor dat je automatisch een ideale beweging uitvoert: een slagbeweging zónder armcorrectie. Pas dan kun je je spieren een langere tijd op een zeer regelmatige manier in- en ontspannen.

De tennislessen worden gegeven door Tenniscoach Patrick Baijards die opgeleid werd door Felix Kaplan (Litouws tenniskampioen, gepensioneerd docent Russisch en Ruslandkunde van de Universiteit Leiden, tenniscoach, schrijver en publicist) en zich tevens verdiepte in het Innerlijk Spel door Tennis.

De priveles is gratis**. Je betaalt alleen 10 euro voor de baanhuur!

Informatie en aanmelden: patrickbaijards@gmail.com en of 0636055811

KNLTB zwijgt over de beste Tennismethodiek

Clubtrainers konden mij niet helpen
Ik zat zo vast in mijn tennisspel, had rugblessures keer na keer en geen enkele clubtrainer kon me helpen. Ik heb het geprobeerd, maar het was tevergeefs. Ik wist dat er meer in zat, maar hoe moest ik het doen. Ik ging op zoektocht en kwam terecht bij in mijn ogen de beste tenniscoach die je je kunt wensen. Mijn hele spel veranderde en ervaarde geen blessures meer een ongekende mogelijkheid tot groei diende zich aan. Alle puzzelstukjes klopten en mijn lichaam snapte de beweging die het moest uitvoeren. Ik was zo enthousiast dat ik dacht dit moet ik aan anderen overbrengen. Ik ging les geven…..

Niet welkom
Bij het doorgeven van deze methodiek was ik eigenlijk haast nergens welkom en wilde men hun markt beschermen. Ik had een persoonlijke waarheid die ik van de daken wilden schreeuwen, maar ik moest mij inhouden. Er was geen plek voor mij. Op een achterafgelegen plek mocht ik mijn diensten aanbieden. De reden waarom ik niet welkom ben is dat het beter werkt dan de methodieken die hoofdtrainers aanbieden. Daarnaast zijn heel veel spelers bang om van gebaande paden af te gaan. Wat deze methodiek je aanbied is maatwerk gericht op het individu en de methode van de tennisbond is gericht op de massa, dat zoveel mogelijk mensen gaan tennissen. Wat niet centraal staat is de ontwikkeling van de speler. De groep is belangrijker dan het individu.

Een nieuwe werkelijkheid
Toen ik eenmaal de techniek onder de knie had, ontdekte ik iets anders. Sommige mensen slikken daar bewustzijnsverruimende middelen voor, maar ik ontdekte een nieuwe werkelijkheid in tennis voorbij aan de dagelijkse realiteit van stress en overleven. Ik ontdekte het geheim van het moment. Die nieuwe werkelijkheid gaat totaal voorbij aan bedoelingen, scoren en tactiek. Het slaan op zich, de manier van bewegen en je wijze hoe je omgaat met gedachten en gevoelens werd de bron van plezier en geluk. Want wees nu eerlijk na een mooie bal, komt de volgende en na een overwinning wacht weer de volgende wedstrijd.

Passie voor Tennis

Wat ik bemerk is dat als je werkelijk goed wilt leren tennis, je je wilt focussen, je liefde en passie in Tennis wilt ervaren, je kracht wilt ervaren en je je potentieel wilt ervaren op de baan dan is deze methode en wijze van kijken naar jezelf de meest verfijnde en volledige methodiek die er is. Maar dat vraagt toeweiding van jou om dit voor elkaar te krijgen. Het doel is je eigen tenniscoach te worden en dat is vrij simpel te bewerkstelligen. Het bijzondere van deze methodiek is dat je meer weet dan de gemiddelde tennistrainer.


KNLTB toont geen interesse

Het bevreemdt mij dat de KNLTB totaal geen interesse toont en geen promotie maakt voor deze bijzondere wijze van spelen. Het lijkt erop dat ze hun vingers er niet aan willen snijden en denken te weten wat het beste is. Echter ik heb het tegendeel bewezen. Dit werkt gewoon beter, maar dan wel voor mensen die echt willen! We hebben het dan niet over recreatietennis, maar over echt tennissen!

Heb jij passie voor persoonlijke ontwikkeling en wil je dit integreren met tennis en het beste uit jezelf halen dan ben je bij IK TENNIS aan het juiste adres.

Persoonlijke ontwikkeling op de tennisbaan

TENNIS GROEI OP DE BAAN EN PERSOONLIJK ER BUITEN.
Tennis is voor mij een middel om me te ontspannen, vertrouwen te ervaren, de energie te laten stromen en me volledig te kunnen uitleven. Iedereen ervaart zo zijn problemen en uitdagingen in het leven, maar tennis brengt je of haalt je uit je problemen en geeft je energie voor je uitdagingen. Het helpt je je potentieel te realiseren in tennis, maar ook buiten de baan. Je relaties worden er beter van, je voelt jezelf beter in je vel en op je werk kun je jezelf ook staande houden tussen alle uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen.

Met behulp van mijn tennismethode haal je je tennispotentieel eruit, maar er is ook nog een mentaal deel en dat bied ik tegenwoordig ook aan. Je groei in tennis kan namelijk gelijk opgaan met je persoonlijke ontwikkeling. Met andere woorden ze staan niet los van elkaar, net zoals lichaam en geest niet los van elkaar staan.

Als we het over persoonlijke ontwikkeling hebben en foeterende emotionele tennissers dan ging mijn aandacht naar een mooi voorbeeld van Robin Haase. Opeens gooide hij het eruit: ZET DIE MUZIEK UIT. Ik vond het fantastisch hoe hij het deed.

Hierbij het betreffende fragment:

EEN FANTASTISCHE WOEDEUITBARSTING
“Niets zeggen, rustig blijven gedurende de 4 games. En vervolgens denk je dat elk punt. Dan ben je niet meer gefocussed op je spel. En als je professioneel bezig bent en je wil alles uit jezelf halen dan is het vervelend dat je muziek hoort wat niet bij tenniswedstrijden hoort”. Toen na een tijd dimmen van zijn gevoel gooide Robin Haase het eruit. En het probleem was weg. Ik vond het perfecte voorbeeld van een fantastische woedeuitbarsting.

DOE MAAR GEWOON
In Nederland hebben we vaak doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Maar dat belemmert ons erg. We dimmen onszelf en we houden onszelf in. Het prachtige in dit voorbeeld is dat ik dit ook in mezelf herken. Niets zeggen en rustig blijven was zo’n een patroon van me geworden. En door stil te zijn want dan was het advies van een guru, dan hoefde ik me persoonlijk niet in te brengen. Ik kon het met zogezegde Advaitiaanse (spirituele leer) kennis het verbloemen. Ik vermijdde mijn eigen kwetsbaarheid. Maar dat kostte me ook mijn kracht en energie. Ik voelde me leeggezogen op de baan als ik lesgaf.

GOOI HET ERUIT
Op een retraite gooide ik 1 keer eens ongegeneerd er iets uit en dat voelde lekker! Ik werd er helemaal blij van. Een aantal dagen werd me helder waarom ik niet alles er gelijk uitgooi. Door mijn opvoeding en wat ik op school en in de sport heb meegemaakt, ben ik zo slim geworden dat niemand kon zien hoe gekwetst ik was door al het gepest om me heen. Ik hield me stil en presteerde wel bovenmatig. De retraite heeft me uitgenodigd om eerlijk te zijn en alles er te laten zijn. Wat me duidelijk is geworden dat ik contact met mezelf op de baan wil, maar ook echt contact met mijn leerling. We zijn niet hier om elkaar te dimmen, maar om te groeien, elkaar energie te geven en uit te dagen.

GROEI, ZELFVERTROUWEN,POTENTIEEL, AUTHENTIEK CONTACT
Wat ik wil is spelvreugde samen beleven door authentiek contact met jezelf en de ander te hebben. Door je over te geven aan wat er in het moment is, kun je in contact blijven met jezelf.

We dimmen onszelf op drie manieren:
Naar Onszelf: ons Potentieel en onze Kracht
Emoties: We onderdrukken ze of projecteren ze op anderen.
Relaties: We vermijden echt contact door elkaar verhalen over gisteren en morgen te vertellen.

Door hier niet naar te kijken vervallen we in onbewust gedrag en gedachtenwerelden. Om te kunnen groeien hebben we onze wil nodig om ons te kunnen focussen en ons te onderscheiden.

Wat ik in tennis wil ervaren is groei, zelfvertrouwen, je potentieel wakker maken en authentiek contact realiseren. Deze terreinen gaan niet alleen over je tennisspel, maar ook over wat je buiten de baan ervaart en beleeft. Dat is wat ik te bieden heb. Hoe kunnen we het beste uit elkaar halen, zodat we samen groeien.

HOE leven we ons volledig potentieel?
Zet je In, Focus, Weet wat je Wilt, Wees gemotiveerd en alles is mogelijk.

IK Tennis:
Training en Coaching op de Tennisbaan.

Haal het beste uit jezelf
Maak je Potentieel waar
Ontspannen en met Zelfvertrouwen op de Baan

Priveles indoor op zaterdagmiddag en zondagmiddag in de Kennemersporthal. Tarief 60 euro per uur.
Buitenles in Zaandam 40 euro per uur.