Patrick

DSC_8259

Mijn verhaal Tennis kan jouw passie, je lust en je leven zijn. Dat was in ieder geval mijn situatie. Het frustreerde me enorm dat ik er niet kon uithalen wat ik in mij voelde; ik was op zoek naar mijn potentieel. Toen ik in aanraking kwam met mijn tenniscoach Felix Kaplan, ontdekte ik hoe ik kon genieten van mijn beweging en hoe je kunt komen tot het niveau van bijvoorbeeld Djokovic of Federer.

Ik ervaarde dat de topsporter in mij wakker werd gemaakt. Ik had een coach ontdekt die me mijn tennispotentieel liet ervaren. De blessures als speler had ik niet meer. Zelfs recreationele spelers van niveau 8 kunnen dit leren en onder de knie krijgen! Ik voelde tijdens het spelen een flow en oneindig veel energie en kreeg alleen maar energie van het slaan. Ik realiseerde wat de stappen waren die ik van niveau 4 naar 3 naar 2 zou moeten maken. Maar ik was toen inmiddels al 26. Ik wist nu hoe ik het beste uit mezelf kon halen en besloot mijn ontdekking door te gaan geven als coach.

Persoonlijke ontwikkeling In de jaren dat ik spelers begeleidde merkte ik dat ze geen volledig toegang kregen tot wat ik ontdekt had. Ik hielp vooral beginners. Door diverse opleidingen te doen in persoonlijke ontwikkeling, lichaamswerk en de kracht van het huidige moment te ontdekken kwam ik tot een nieuw concept over Tennis: Coaching en TennisZ. Ik ontdekte hoe ik via communicatie eenvoudig mensen contact kon laten maken met hun potentieel.

Essentiele kwaliteiten ontwikkelen Mijn ontdekking was dat de techniek weliswaar van essentieel belang is, maar dat ik iemand het gevoel kan meegeven waar ik een aantal jaar mee bezig was om dat voor elkaar te krijgen door alleen bezig te zijn met techniek. Eveneens merkte ik op dat er essentiele kwaliteiten zijn die enorm van belang zijn als je bijvoorbeeld een wedstrijd gaat spelen: ontspanning, rust, spelvreugde, grootsheid, kracht, focus, scherpte, wil, vertrouwen, helderheid, levendigheid, etc.

Tennis als spiegel voor jouw groei Door coaching toe te voegen in Tennis merkte ik dat de uitdagingen die mensen tegenkomen op de tennisbaan dat ze die ook in hun dagelijkse leven tegenkomen (werk, gezondheid, prive, relatie, financieen, succes, etc).Als jouw psyche je echter te vaak in de weg staat om je volledig potentieel te bereiken dan kan ik je met Coaching en TennisZ begeleiden. Belangrijke vragen om bij stil te staan zijn: Wat wil jij? Wat frusteert jou? Wat belemmert je? Maar vooral hoe is het nu?

Techniek Als je bewust wordt van al jouw mogelijkheden en capaciteiten ontstaat een natuurlijke weg naar technische ontwikkeling.

Afgeronde opleidingen:

  • VWO Blaise Pascal College
  • Logistiek & Economie Hogeschool In Holland Haarlem-
  • NLP Mastercoach
  • KNLTB license A tennisteacher
  • Guasha 1ste jaar therapie
  • Stilteretraites Mooji en Isaac Shapiro
  • Chi Neng Qi Gong opleiding
  • Bewegingslessen Sensoriele Biomechanica
  • Cursus Fasciatherapie

Telefoon: 06-36055811 Email: info@iktennis.nl Links: www.tieds.nl www.padvinder.nl www.smeltpunt.nl