Do you get the Point?

Stop en blijf op een voet staan. Sta stil! Kijk dit doen alle toptennissers wanneer ze een bal niet mogen missen! Ze slaan de bal foutloos over het net! Do you get this Point? Vaak zijn we teveel te geforceerd met competatief bezig zijn of iets gedaan te krijgen dat we stress en verkramping ervaren en dat komt onze prestatie niet ten goede.

Wat als er nu een andere simpelere manier was dan alle andere methodes om je potentieel te realiseren. Dit potentieel kun je in tennis ervaren, maar heeft ook raakvlakken met gebieden buiten de baan (werk, relatie, geld).

Als je gewoon een beetje achterover leunt, ontspannen bent en op een been in balans staat dan gaat dat zeker lukken. Je kunt jezelf als koning of koningin gaan ervaren door niet iedere je emotioneel keer te laten beinvloeden door een kleine gele tennisbal. Net zoals bij Pavlov hoef je niet iedere keer als de bel gaat als een hond achter de bal aan gaan rennen.

Wees gewoon echt en ga goed staan.

Het gaat zonder inspanning en je ademt gewoon. Je geniet van je spel. Mondhoekjes omhoog!

Ja en je linkeroog boven je rechteroog, anders kun jij niet timen. Je fixeert je aandacht en concentratie hiermee. Het klinkt misschien vreemd, maar het is allemaal simpel en logisch. Maar bovenal je komt tot je beste tennis. Geef gewoon aandacht aan ieder facet en je ontdekt oneindige mogelijkheden in je slag en jezelf.

Deze trainingswijze gaat vooral niet om goed of beter, maar om het behouden van de aandacht.Tussen alle drukte om je heen blijf jij mooi en elegant stil staan. Er vindt een werkelijke integratie plaats van hoe het lichaam als een geheel functioneert. Het gaat vooral om niet meer te doen, maar juist minder.

Het resultaat daarvan is dat je veel beter gaat spelen en je potentieel realiseert in en door Tennis. Mijn naam is Patrick Baijards en ik geef inmiddels 10 jaar tennisles en ben opgeleid door succesvol tenniscoach Felix Kaplan, die diverse nationale kampioenen opleidde en zijn eigen tennismethode ontwikkelde.

Heb je wellicht last van mentale problemen op de tennisbaan en of blessures dan ben je ook bij mij aan het juiste adres. De Essentie van Tennis?: Veelal wordt bij de tennisser fouten op een foutieve beweging gecorrigeerd, maar je begrijpt dat op deze manier bewegingen bekijken niet correct is. Tennis gebeurt bij ons met een precieze herhaling van een slagbeweging onderstreept door de timing en de positie van de speler tegenover de bal.

Het lichaam moet met behulp van het voetenwerk zo precies mogelijk voor de bal geplaatst worden om een ideale slagbeweging te maken. Dit moet telkens worden herhaald, zodat de ontstane vibraties en het geluid van de slag zo min mogelijk afwijkingen van elkaar vertonen. De rol van de slagbeweging moet uitgroeien tot het belangrijkste aspect van het spel. Het precies herhalen van de beweging is belangrijker dan de pogingen met de hulp van zeer uiteenlopende slagbewegingen de bal over het net te slaan en moet gekoppeld zijn aan het in- en uitademen.

Het Eindresultaat? Je creëert een forehand, backhand en service die herhaalbaar is en ervoor zorgt dat de bal foutloos en automatisch over het net gaat. Het eindresultaat is dat je geen tenniscoach meer nodigt hebt. Je bent je eigen Tenniscoach.

Tot slot ben ik erachter gekomen dat deze manier van tennis verschillende levels heeft en een stimulerend effect heeft op je gezondheid en integreerbaar met filosofie.

Je zult gaan inzien als je toewijding en zelfdiscipline toont hoe simpel tennis kan zijn als je de 10 regels volgt en toepast!

“Je kunt het pas zien als je het doorhebt”. Johan Cruijff