De Tao van het Tennis

Als het niet lukt om verder vooruit te komen in je tennisspel, dan ga je op zoek naar een oplossing. Ik zocht naar raakvlakken in tennis tussen persoonlijke ontwikkeling en Qi Gong de Chinese bewegingsleer. Naast het volgen van groepslessen bij een bijzondere en door het volgen van twee TAO tennisweken veranderde mijn bewegingen compleet en ontdekte ik hoe je tennispotentieel wakker maakt en eeuwig kunt blijven vooruitgang en meer plezier te ervaren in je spel zonder blessures op te lopen. Nadat ik mijn niveau verhoogd had, begon ik te beseffen dat het plezier van tennis in de beweging zit en niet in het krampachtig zoeken naar winst en gebruik maken van tactiek.

Doordat ik zo enthousiast was, besloot ik deze wijze van tennis over te dragen aan anderen. Nadat ik de slagen onder de knie had ontdekte ik nog meer verdieping in de beweging. Ik bestudeerde fasciatherapie, somatic experience, healing tao, advaita vedanta deed diverse stilteretraites en ontmoette meerdere guru’s. Al datgene wat ik daar ontdekte kon ik toepassen in die ene beweging. De verdieping vond ik in de beweging en niet door nog meer variatie.

Vanuit mijn basis de Qi Gong, wat feitelijk betekent oefening met energie voelde de tennisbewegingen als vanzelfsprekend aan. Via de stilteretraites en diverse meetings met guru’s vond ik een innerlijke wijze van spelen en de healing tao bracht me de verdieping met betrekking tot het gebruiken van de innerlijke glimlach en klanken voor je organen. Een totaalsysteem om te tennissen voor je gezondheid ontstond. Dat je daardoor veel beter gaat tennissen is een gevolg van deze wijze van bewegen en zijn.

Een van mijn leraren verwijst telkens naar de werking van het zenuwstelsel en hij liet me inzien dat tennis een wijze is om je zenuwstelsel te ontspannen en te ontstressen. Eigenlijk kan ik mijn methode van alles noemen; Tennis Zen, Advaita Tennis, Satsang Tennis, etc. Maar de Tao van het Tennis is de meest complete naam. Tao is niet te omschrijven, het is de bron van alles. Het is eigenlijk heel simpel.

Als je interesse hebt ga dan naar www.iktennis.nl

Het gratis eBook...
Vul je emailadres in en klik op toegangsknop.
We respecteren je privacy.