Persoonlijke ontwikkeling op de tennisbaan

TENNIS GROEI OP DE BAAN EN PERSOONLIJK ER BUITEN.
Tennis is voor mij een middel om me te ontspannen, vertrouwen te ervaren, de energie te laten stromen en me volledig te kunnen uitleven. Iedereen ervaart zo zijn problemen en uitdagingen in het leven, maar tennis brengt je of haalt je uit je problemen en geeft je energie voor je uitdagingen. Het helpt je je potentieel te realiseren in tennis, maar ook buiten de baan. Je relaties worden er beter van, je voelt jezelf beter in je vel en op je werk kun je jezelf ook staande houden tussen alle uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen.

Met behulp van mijn tennismethode haal je je tennispotentieel eruit, maar er is ook nog een mentaal deel en dat bied ik tegenwoordig ook aan. Je groei in tennis kan namelijk gelijk opgaan met je persoonlijke ontwikkeling. Met andere woorden ze staan niet los van elkaar, net zoals lichaam en geest niet los van elkaar staan.

Als we het over persoonlijke ontwikkeling hebben en foeterende emotionele tennissers dan ging mijn aandacht naar een mooi voorbeeld van Robin Haase. Opeens gooide hij het eruit: ZET DIE MUZIEK UIT. Ik vond het fantastisch hoe hij het deed.

Hierbij het betreffende fragment:

EEN FANTASTISCHE WOEDEUITBARSTING
“Niets zeggen, rustig blijven gedurende de 4 games. En vervolgens denk je dat elk punt. Dan ben je niet meer gefocussed op je spel. En als je professioneel bezig bent en je wil alles uit jezelf halen dan is het vervelend dat je muziek hoort wat niet bij tenniswedstrijden hoort”. Toen na een tijd dimmen van zijn gevoel gooide Robin Haase het eruit. En het probleem was weg. Ik vond het perfecte voorbeeld van een fantastische woedeuitbarsting.

DOE MAAR GEWOON
In Nederland hebben we vaak doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Maar dat belemmert ons erg. We dimmen onszelf en we houden onszelf in. Het prachtige in dit voorbeeld is dat ik dit ook in mezelf herken. Niets zeggen en rustig blijven was zo’n een patroon van me geworden. En door stil te zijn want dan was het advies van een guru, dan hoefde ik me persoonlijk niet in te brengen. Ik kon het met zogezegde Advaitiaanse (spirituele leer) kennis het verbloemen. Ik vermijdde mijn eigen kwetsbaarheid. Maar dat kostte me ook mijn kracht en energie. Ik voelde me leeggezogen op de baan als ik lesgaf.

GOOI HET ERUIT
Op een retraite gooide ik 1 keer eens ongegeneerd er iets uit en dat voelde lekker! Ik werd er helemaal blij van. Een aantal dagen werd me helder waarom ik niet alles er gelijk uitgooi. Door mijn opvoeding en wat ik op school en in de sport heb meegemaakt, ben ik zo slim geworden dat niemand kon zien hoe gekwetst ik was door al het gepest om me heen. Ik hield me stil en presteerde wel bovenmatig. De retraite heeft me uitgenodigd om eerlijk te zijn en alles er te laten zijn. Wat me duidelijk is geworden dat ik contact met mezelf op de baan wil, maar ook echt contact met mijn leerling. We zijn niet hier om elkaar te dimmen, maar om te groeien, elkaar energie te geven en uit te dagen.

GROEI, ZELFVERTROUWEN,POTENTIEEL, AUTHENTIEK CONTACT
Wat ik wil is spelvreugde samen beleven door authentiek contact met jezelf en de ander te hebben. Door je over te geven aan wat er in het moment is, kun je in contact blijven met jezelf.

We dimmen onszelf op drie manieren:
Naar Onszelf: ons Potentieel en onze Kracht
Emoties: We onderdrukken ze of projecteren ze op anderen.
Relaties: We vermijden echt contact door elkaar verhalen over gisteren en morgen te vertellen.

Door hier niet naar te kijken vervallen we in onbewust gedrag en gedachtenwerelden. Om te kunnen groeien hebben we onze wil nodig om ons te kunnen focussen en ons te onderscheiden.

Wat ik in tennis wil ervaren is groei, zelfvertrouwen, je potentieel wakker maken en authentiek contact realiseren. Deze terreinen gaan niet alleen over je tennisspel, maar ook over wat je buiten de baan ervaart en beleeft. Dat is wat ik te bieden heb. Hoe kunnen we het beste uit elkaar halen, zodat we samen groeien.

HOE leven we ons volledig potentieel?
Zet je In, Focus, Weet wat je Wilt, Wees gemotiveerd en alles is mogelijk.

IK Tennis:
Training en Coaching op de Tennisbaan.

Haal het beste uit jezelf
Maak je Potentieel waar
Ontspannen en met Zelfvertrouwen op de Baan

Priveles indoor op zaterdagmiddag en zondagmiddag in de Kennemersporthal. Tarief 60 euro per uur.
Buitenles in Zaandam 40 euro per uur.

Het gratis eBook...
Vul je emailadres in en klik op toegangsknop.
We respecteren je privacy.