Persoonlijke visie

Mijn visie is er een van je grootsheid en je potentieel te ontwikkelen op de tennisbaan, maar ook er buiten.Je verbinden met en ervaren van die grootsheid en je potentieel kun je ontdekken op de tennisbaan. Echter door druk bezig te zijn met de bal en andere zaken kijkt iedereen erover heen. Ik kijk vanuit ontspanning en neem dat als startpunt van het bewegen. Door juist niet te doen ontstaat er vanzelf een beweging en kan ik daar als instrument aan mee geven.

De Grootmeester in Tennis Dankzij Felix Kaplan toptenniscoach, die de expert in Europa is op het gebied van de tennisbeweging ontdekte ik de natuurlijke bewegingen van tennis. Een beweging die als vanzelf ontstaat als je maar al het onnodige weglaat. Moeiteloos en krachtig slaan zonder fouten te maken dat leerde ik als basis. Daarna kun je de technieken van Federer en Djokovic gaan leren en komen tot aanvallend tennisspel. ‘

In de flow Ik bemerk dat de energie gaat stromen in mijn lichaam als ik tennis en ik in een flow kom en het denken verdwijnt. Om deze wijze van bewegen onder de knie te krijgen is het aan te raden om tennisvakanties te doen. Wekenlijkse lessen zetten niet zoveel zoden aan de dijk. Vanuit eigen ervaring weet ik dat dit de snelweg is naar het onder de knie krijgen van je beweging. Echte passie voor tennis ervaarde ik in deze weken.

Oefenen en toewijding Daarna is het tijd om het te integreren en in het spel te gaan oefenen. Dat oefenen betekent heel veel slaan met elkaar in plaats van alleen maar dubbelpartij spellen te spelen. Vooral in het wedstrijdsspel raad ik je aan om tegen minderen te gaan spelen om de slag er goed in te krijgen. Daarna kun je op je eigen niveau het gaan toepassen. Als je zo gaat tennissen komt het zenuwstelsel tot rust en kan er verdieping in de beweging ontstaan. Het gaat om het belichamen, het met de aandacht zijn in het lichaam. Voorbij, het denken en emoties. Als vanzelf word je een betere tennisspeler, zonder dat je ermee bezig bent. Deze wijze staat geheel tegenover het druk doen op de tennisbaan vanuit een idee van een afgescheiden individu dat zich richt op punten en winnen en of verlies wil voorkomen. Als iemand 3 keer een bal goed slaat, gaat de 4de bal mis, de 5de, etc en raakt de persoon emotioneel. Het blijven terugslaan, foutloos en moeiteloos zorgt ervoor dat de persoon gefrustreerd raakt en dat bezorgt jouw de winst. Tot op niveau 4 zijn er weinig tennissers die in tennistaal gezegd jouw van de baan kunnen slaan. Kort gezegd omdat ze een vanuit een incorrecte houding qua bewegen en ten aanzien van wie ze zijn op de tennisbaan staan.

Online Tennis IK Tennis is ontstaan nadat ik een aantal stilteretraites deed. Hierdoor ging ik op een andere manier kijken en kon ik het ook implementeren in de beweging. Vanuit het idee dat iedereen dit zou moeten leren ontwikkelde ik een ONLINE tennisprogramma. Tennis hoeft niet duur te zijn!

Wedstrijdspel De meeste mensen vinden het erg leuk om een wedstrijdspel te spelen. Het punt is echter dat de meeste mensen hun vaardigheden zo gebrekkig is dat ze feitelijk nog helemaal niet toe zijn aan het spelen van wedstrijdspel. Naast dat ze er technisch niet klaar voor zijn zijn ze er mentaal al helemaal niet klaar voor. Ik nodig je graag eens op een competitiedag uit te nodigen en hoe de blikken van de mensen erbij staan.

Aangezien ik 15 jaar voetbaltraining heb gehad en in de jeugd op het hoogste niveau in Noord Holland heb gespeeld weet ik wat trainen en discipline betekent. In Tennis zul je deze discipline ook moeten opbrengen om tot je potentieel te komen. Ik speel inmiddels 27 jaar tennis (waarvan ik 10 jaar lesgeef) en in al de jaren dat ik les heb gehad, is er een structuur en discipline nodig om tot goed spel te kunnen komen.

Het belangrijkste is dat je een beweging kunt herhalen en daarvan kunt genieten. Vanuit harmonie kun je je ontwikkelen naar vaardigheden als scoren, opbouwen, plaatsen. Niet eerder! Vanuit de rally kun je elkaar gaan uitdagen om te groeien. Je moet geen stappen willen nemen waar je nog niet aan toe bent. Frustraties,blessures en het stoppen met tennis zijn daar het gevolg van.

Natuurlijk kun je met je mind en geest een intentie afgeven aan de bal. Maar je lichaam kent ook de bewegingswetten van de biomechanica. Belangrijk in tennis is dat je zelfredzaam bent. Dat wil zeggen dat je een rally forehand forehand en backhand backhand kunt spelen en dat meer dan minimaal 4 keer. Als je niet zelfredzaam bent, is priveles de aangewezen weg en raad ik je aan om de tennismuur te gebruiken.