Tennis is Simpel

Tennis is een Spel om te gaan verkennen,om te gaan spelen en te oefenen. Als je niet oefent en het niet bestudeert gebeurt er weinig.

Neem je verantwoordelijkheid voor wat je doet. Als je het leuk vindt dan besteed je er energie aan. Je gaat thuis oefenen net zoals je op dansles gaat en de pasjes thuis leert.

Leer de ”dansvorm” kennen om het Volledig te kunnen ervaren. Als je de beweging thuis kunt zonder bal, word in de les met bal getoetst of je het nu ook kunt uitvoeren.

Leren dansen is niet in je hoofd tellen, maar te vloeien als beweging. Gevoel te krijgen in de beweging. Om dat onder de knie te krijgen is het dus heel belangrijk om alle facetten van de beweging te leren kennen.

De vloeiendheid zorgt voor verfijning van gevoel van beleving in de ervaring. Waarom speel je beter met mij als leraar tegenover je? Dat is heel eenvoudig omdat ik het gevoel al beleef waardoor ik je meetrek naar de ervaring.

Als je de beweging kent gaan we naar de details. We gaan kijken naar dode hoeken van je beweging. Een dode hoek van beweging wil zeggen dat in een deel van je beweging geen bewustzijn, geen weten is. Een van zo’n dode hoek is traagheid. In het dagelijks leven zijn we vaak te snel druk bezig met van alles dat de schoonheid van het alles gemist wordt. Dit toepassen in tennis zorgt voor een verrijking en verbetering van je beweging en spel.

De grootste overwinning op de tennisbaan wordt behaald als men totaal niet bezig is geweest met het resultaat. Dat is de ware overwinning. Als je je bezig houdt met resultaten dan zul je mentale problemen ervaren. Daarom is het niet aan te raden om te snel met taktiek bezig te gaan.

Leer dus de beweging kennen, lees en bestudeer teksten op mijn website, bekijk de online video’s, schaf het onlinepakket aan….. Als jij er energie insteekt, zul je merken dat tennis een kunstje is dat een ieder kan leren als je maar weet wat de basisregels zijn.

Het gratis eBook...
Vul je emailadres in en klik op toegangsknop.
We respecteren je privacy.