The True Game: 15 Love!

Tennis is een spel. Echter voor menig speler is het pure ernst. een spel van winnen of verliezen, het vergaren van punten, erbij willen horen, je spelerspasjesniveau verhogen.

Deze bittere ernst is een verkramping. En het logisch, want zo is het je aangeleerd. Een verkeerd beeld.

We praten niet over goed of fout, maar voor welke vorm van tennis kies ik?

Wil je het ware plezier in tennis ontdekken en de valkuilen van het spel ontlopen en bloot leggen?

Wat je ontdekt bij IK Tennis zijn de basisbewegingen voor o.a. forehand, backhand, service, volley, return. Moeiteloos, met ontspanning en plezier de bal als vanzelf over het net krijgen zonder ermee bezig te zijn? Dat kan door je te focussen op de natuurlijk beweging. Geen enkele leraar of tennisschool leert je deze basis. Naar mijn beleving verdwaal je op deze manier als je van tennis houdt.

Eerst gaan wij leren slaan met elkaar zodat we met elkaar kunnen samenspelen en met elkaar kunnen groeien. We dagen elkaar uit en hebben een fijne tijd samen.

Het beeld dat wij van onszelf hebben klopt niet en dat beeld van onszelf veranderen we in ons eigen natuurlijk beeld.

Met dat natuurlijke beeld ontwikkelen we een wijze van spelen waarbij je vaster en constanter wordt dan wie dan ook.

Als je wilt winnen kun je allerlei trucs leren, maar op een gegeven moment stokt je ontwikkeling omdat je maar bezig blijft met de bal op welke manier de bal over het net te krijgen.

Weet je wie er wint? Degene die de minste fouten maakt. Degene die de bal met ontspanning en plezier blijft teruggeven en plaatsen.

Pas op niveau 3 zijn er spelers die er zogezegd door heen kunnen slaan. Ze kunnen 3 keer een bal scoren, maar bal 4 en 5 gaan uit. Ze raken gefrustreerd en het gaat van kwaad tot echter.. Dus leren scoren vanaf de basis en agressief spelen is ten zeerste af te raden.

Kijk naar het Nederlandse tennis. Daar ontbreekt de basis. Powertennis leren ze iedereen en wordt veel geld aan uitgegeven.

Tennis hoeft niet duur te zijn. Ik heb een online product ontwikkeld, waarbij je het zelf kunt ontdekken en bestuderen. Ik wil niet dat je aan mij blijft hangen, maar zelfstandig wordt. Wat je nodig hebt is iemand die dit proces al eens doorgemaakt heeft en de kunst van het bewegen alsmede de nodige levenservaring met zich meedraagt.

Goed leren tennissen is een truc en iedereen kan het leren.

Het gaat om de happyness of moving in plaats van te willen scoren.

Na de basis komt agressief leren spelen. Zo kun je wedstrijden gaan spelen als je bewegingen onder de knie hebt. Uiteraard kom je weer valkuilen in het wedstrijdsspel tegen, maar ook daar kan ik je in begeleiden.

Dit is de game!

Het gratis eBook...
Vul je emailadres in en klik op toegangsknop.
We respecteren je privacy.